A VISZONYLATI JEGY TARTALMA

Bulgáriában a viszonylati jegyek a vásárlást követően 24 óráig lesznek érvényesek és a vételi ára függ jármű típusától, a kibocsátási osztálytól, a tengelyszámtól és a megtett távolságtól, valamint a következőket tartalmazzák:

  • A gépjármű rendszáma
  • A kiállítás időpontja és dátuma
  • A jogosultság érvényességi ideje
  • Az útszakaszra vonatkozó összeg
  • A gépjármű nyilvántartási országa
  • A megvásárolt útszakasz kezdeti és végpontja

A határátlépőkön történő esetleges torlódások elkerülése érdekében a bolgár kormány a bevezetés napjától a segítségnyújtáshoz kijelölt személyzetet és megemelt számú terminált biztosít.

A clean road over river

A VISZONYLATI JEGY MEGVÁSÁRLÁSA

A viszonylati jegy közvetlenül a következő kiszolgáló pontokon érhető el:

Önkiszolgáló útdíjfizető terminálokon, amelyek a Bulgáriába tartó összes határátkelőhelyen/belépési ponton, valamint országszerte több száz benzinkúton megtalálhatók. A térkép részleteiért kattintson ide: https://www.bgtoll.bg/en/map

Minden önkiszolgáló útdíjfizető terminál elfogadja a Shell üzemanyagkártyát , azok is, amelyek nem Shell töltőállomáson vannak elhelyezve.

FONTOS TUDNIVALÓK

  • Viszonylati jegy vásárlásakor az önkiszolgáló útdíjfizető terminál nem kéri a PIN-kódot
  • A bolgár viszonylati jegy áfa körön kívüli terméknek minősül, ezért nem fog róla Áfa-s számlát kapni, és nem tartozik az áfa visszatérítésre jogosult termékek körébe.
  • Az viszonylati jegyeket értékesítő terminálok listája itt érhető el: https://trots.bgtoll.bg/
  • Az önkiszolgáló terminálokon e-matricát is vásárolhat 3,5 tonna alatti tehergépjárművekre
Bulgaria City road

MILYEN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁR HA NEM VÁLTJA MEG A VISZONYLATI JEGYET?

Amennyiben elmulasztja útdíjfizetési kötelezettségét, az jogsértésnek minősül, és büntetést von maga után.

Bulgária útjain, mintegy 300 álló kamera és 105 járműre szerelhető kamera lesz működésben, amelyek huszonnégy órás rendszerben ellenőrzik majd a megfelelő útdíj, valamint viszonylati jegyen keresztüli jogosultságot, a jármű rendszámfelismerésével és a rendszerben történő beazonosítással.

További információk vagy kérdés esetén, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-1-480-1111 telefonszámon, vagy látogasson el a https://www.bgtoll.bg/en/ oldalra, ahol nyolc nyelven elérhető tájékoztatót talál bolgár, angol, német, szerb, török, orosz, román és görög nyelveken.

Tekintse meg a viszonylati jeggyel vásárolt úthasználati díjakat itt.

More in Útdíjak és útadók

Franciaország

2017. szeptember 1-től megszűnik a euroShell kártya elfogadása a francia útdíj fizetésére. Ismerje meg ajánlutankat, mellyel továbbra is Shell számlán fizetheti a francia útdíjat.

Belgium

Belgiumban az útdíjfizetés vonatkozik minden, 3,5 tonna súlyt meghaladó tehergépjárműre. A díjfizetés fedélzeti egységgel történik, melyből több megoldást is ajánlunk.

You May Also Be Interested In

Shell töltőállomás-kereső

Az ünnepi nyitva tartás változhat, ezért kérjük érdeklődjön a részletekről a töltőállomás elérhetőségein.

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.