Az üzemanyagárak jelentős részét adók teszik ki. A Shell segítségével egész Európában könnyen és gyorsan visszaigényelheti az üzemanyagkártyájával végzett vásárlások után visszajáró áfát és jövedéki adót. Európa egyik vezető áfa-visszatérítő ügynökségén, az FDE-n keresztül a Shell üzemanyagkártyát használó vásárlók a számla kiállításától számított akár 14 napon belül visszakaphatják az áfa összegét, ami javítja a készpénzáramlást és az erőforrások tervezhetőségét.

Európai lefedettség

Áfa-visszaigénylés 24 európai országban.

Nagyobb likviditás

Hatékony visszatérítési szolgáltatásunknak köszönhetően nem kell hónapokat várnia az áfára, így jobban kezelheti és tervezheti vállalkozásának készpénzáramlását. Egyértelmű és átlátható szolgáltatásunk révén pontosan tudhatja, hogy milyen összegű áfát igényelhet vissza, és mikor fogja azt megkapni.

Problémamentes lebonyolítás

Áfa- és jövedéki adó visszaigénylési szolgáltatásunk keretében az FDE közvetlenül a Shelltől kapja meg a számlákat, és automatikusan elvégzi Ön helyett az összes időigényes és összetett adminisztrációs tevékenységet. Mi intézzük a megfelelő hatóságokkal szükséges összes kommunikációt is, így nem kell aggódnia a nyelvi nehézségek miatt.

Megbízható tanácsok

Szakértőink szívesen elmondják Önnek, hogy hol és milyen termékek után igényelheti vissza az áfát.

Négyféle visszatérítési szolgáltatás közül választhat:

Nettó rendszerű áfa-visszatérítés

Ez a leggyorsabb módszer. Az áfa összegét 14 nappal a számla kiállítását követően jóváírják. Ez a szolgáltatás euroShell számlák esetében, csaknem 20 európai országban érhető el.

Normál áfa-visszatérítés

Ezzel a módszerrel a visszafizetés feldolgozása csak akkor történik meg, amikor az adóhatóság ténylegesen átutalta az Önnek járó áfaösszeget. Erre a szolgáltatásra olyan országokban van szükség, ahol cége számára a nettó rendszerű számlázás nem megengedett, illetve nem lehetséges.

Havi áfa-visszatérítés

Ez a szolgáltatás a nettó rendszerű számlázásra regisztráló vásárlók számára érhető el. Kiegészítő megoldást kínál a nem euroShell kártyás számlákhoz, és havonta történik az áfa visszatérítése.

Pénzmegtakarítás dízelüzemanyag jövedéki adójának visszatérítése útján

A Shell nemcsak az áfa, hanem a dízelüzemanyag-vásárlások során felmerülő jövedéki adó egy részének visszaigénylésében is segíthet Önnek. Ez a szolgáltatás Belgiumban, Franciaországban, Magyarországon, Olaszországban, Szlovéniában és Spanyolországban érhető el.

Ha további információra van szüksége az adóvisszatérítési szolgáltatásokról, lépjen kapcsolatba a Shell helyi vállalatával.

Bővebben a közúti szolgáltatásoknál

Biztonsági funkciók

Elkötelezetten törekszünk arra, hogy garantáljuk a tranzakciói biztonságosságát. Fedezze fel, hogyan segít a Shell üzemanyagkártya a flottájával kapcsolatos kiadások nyomon követésében, és töltőállomásaink képzett személyzete hogyan járul hozzá a visszaélések megelőzéséhez.

Útdíjak és útadók

Shell kártyájához rendelt készülékek segítségével fizetheti az útdíjakat, elkerülve ezzel a készpénz-használatot. Az összes tétel egyetlen számlán jelenik meg, ami egyszerűbbé teszi a folyamatot.