Ebben a cikkben egy olyan koncepciót vizsgálunk meg, amely folyamatosan fejlődik az üzleti környezetben, és felvázoljuk, hogy mit jelent, hogyan használhatja, és mit eredményezhet cége növekedése szempontjából.

Az alapok: Mi is az a flottakezelés?

Egyszerűen fogalmazva, a flottája a vállalkozása működtetéséhez használt haszongépjárművek összessége. Ha flottára van szüksége, akkor annak működését felügyelnie és kezelnie kell ahhoz, hogy hatékonyan használhassa.

A flotta kezelés egy komplex fogalom, amely magában foglal minden olyan tevékenységet, amire szükség van a flotta zavartalan működéséhez. Ez magában foglalhatja az üzemanyagköltségek követését, a járművezető viselkedésének nyomon követését, a járművek beszerzését és az üzemanyag-hatékonyság fenntartását. Bármely méretű szervezet részt vehet a flottakezelésben, a kis és közepes vállalkozásoktól a nagyvállalatokig: a flottakezelés nem csupán a nagyvállalatok privilégiuma; kis és közepes vállalkozások működését is segítheti.

Miért van egyáltalán szükség a flottakezelésre?

A kereskedelem kezdete óta a szállítás a gazdaság gerincét képezi. Az e-kereskedelem térhódítása és a változó fogyasztói igények korszakában a szállítás nagyon fontos költségtényező. Ebből következik, hogy a flottájában lévő járművek kezelésének módja közvetlen befolyással lehet vállalkozása  termelékenységére, költségeire, nyereségére és teljesítményére.

A flottakezelés előnyeinek kihasználása kézzelfogható hatással bír és minden üzletágat érint:

Átláthatóság, hozzáférés és ellenőrzés: Bárhol és bármikor.

A flotta mindennapi kezelése rengeteg dinamikus elemet tartalmaz.A megfelelő flottakezelési megoldások biztosítják, hogy járművei és gépjárművezetői mindig láthatóak és elérhetők legyenek, bármikor is dolgoznak, még akkor is, ha túllépik a vállalt határokat.

Adatvezérelt döntések

A modern világot az adatok irányítják. Az adatok kiaknázásával a mindennapi flotta műveletek során olyan előnyökhöz juthat, mint például a járművek kopásának és elhasználódásának időben történő felismerése, az üzemanyag-fogyasztás nyomon követése és a költségek optimalizálása. Az eredmények magukért beszélnek: a hatékony adatfelhasználás akár 10-15% termelékenységnövekedést és akár 25% üzemanyagköltség-csökkenést eredményezhet.

Valós idejű információk

Az adatok összegyűjtése csak az egyik fele a folyamatnak, lényeges, hogy azokat időben fel is használja. Ne hagyja elavulni az olyan fontos információkat, mint például az üzemanyagszint, a jármű kopása és elhasználódása, valamint az útvonaladatok. Egy valós idejű értesítéseket kínáló flottakezelő rendszerbe való beruházás lehetővé teszi az időben történő, proaktív reagálást az akadályokra és az úton felmerülő kihívásokra anélkül, hogy a járművezetők munkáját új információkkal zavarná meg.

Fokozott biztonság

A járművezető viselkedésének nyomon követése a flottakezelés kulcsfontosságú része. A valós idejű figyelemmel kísérés segít abban, hogy mindig tudja, hogyan viselkednek az úton, és lehetősége legyen korrigálni a hibás szokásokat, megelőzve ezzel azok következményeit, amelyek nem csak rájuk, hanem más közlekedési résztvevőkre is hatással lehetnek.

A flottakezelő rendszerműködése

 A fent részletezett, sokféle adat gyűjtéséhez és elemzéséhez komplex struktúra szükséges  Ezért sok vállalkozás dönt egy átfogó flotta kezelő rendszer mellett, amely lehetővé teszi a számos összevető egyetlen platformon való megjelenítését és kezelését. Azt is lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a flottakezeléshez strukturált, módszeres munkafolyamatot hozzanak létre speciális szaktudásnélkül.

Néhány vállalkozás azonban továbbra is a személyes kapcsolatot részesíti előnyben. Válasszon olyan flottakezelőket, akiknek szakértelme lehetővé teszi a flottakezelés felügyeletét, a költségek ellenőrzését, és azt, hogy szükség esetén az Ön üzleti igényeihez igazodó testreszabott megoldásokat kínáljanak.

Próbálta már flottakezelő alkalmazásunkat?

Ha Ön 1–10 járművel rendelkező kisvállalkozás tulajdonosa, egyszerűen és hatékonyan válhat saját flottája kezelőjévé. Töltse le a Shell Fleet App alkalmazást az App store vagy a Google Play áruházból, és tapasztalja meg a változást azonnal.