A flottakártya azonban több, mint a járművei hitelkártyája. Ebben a cikkben feltárjuk azokat az új lehetőségeket, amelyeket egy megfelelő flottakártya nyit meg vállalkozása számára.

Hogyan működnek a flottakártyák

Egyszerűen fogalmazva, a flottakártyával Ön és járművezetői az üzemanyagot és a járművel kapcsolatos egyéb költségeket fizetik. Miután csatlakozott a flottakártya programhoz, minden járművezetője saját flottakártyát kaphat, amely előre meghatározott vásárlási keretösszeget biztosít számukra. Ezzel elkerülhető, hogy saját pénzüket kelljen használniuk és később a költségek visszatérítésével kelljen foglalkozni. Így egyszerűbb a költségek nyomon követése és kezelése.

A flottakártyák előnyei

De mitől tud többet a flottakártya egy céges hitelkártyánál? A flottakártyákkal egy további szükséges lépés is megtehető: a flottakezelés összetett feladatának leegyszerűsítése. Íme néhány példa arra, hogy a flottakártyával hogyan veheti kezébe az irányítást.

  • Költési korlátok és nyomon követés: A flottakártyával láthatja, hogy a járművezetők mennyit és hol költenek, így betekintést nyerhet abba, hogy hol spórolhat flottaköltségein, és hol optimalizálhatja őket. Az információk alapján azonnal cselekedhet is. A flottakártya-szolgáltatók, mint a Shell is, rugalmas ellenőrzést kínálnak, amely lehetővé teszi, hogy költési kereteket határozzon meg az egyes járművezetők számára.
  • Egyszerű számlázás: Véget értek azok az idők, amikor papíralapú bizonylatokat kellett gyűjtögetnie járművezetőitől. Egyetlen platformon érheti el és töltheti le az összes számláját, így biztosíthatja, hogy a papírmunka, az adóvisszaigénylés és az adatszolgáltatás többé ne álljon a hatékony munkavégzés útjába. Bizonyos flottakártyákkal automatizált fizetés is végezhető, így nem kell fejben tartania, hogy mikor kell befizetnie a számláit.
  • Fokozott biztonság és csalásmegelőzés: A flottakártyás kiadások és az üzemanyag-felhasználás nyomon követésével pontosan láthatja, honnan származik költségei nagy része, valamint pontos információt kaphat járművezetői költési szokásairól, és azonnal letilthatja a kártyát, amint gyanús tranzakciót észlel. Minden flottakártyához saját egyedi PIN-kód és szám tartozik. Ezekkel az intézkedésekkel sokkal könnyebbé válik vállalkozása védelme a lopásokkal és csalásokkal szemben.

Hol használhatja a flottakártyát?

A kártya felhasználási lehetősége a flottakártya típusától függ. Az univerzális flottakártyák több hálózatban használhatók, míg az adott márkához kapcsolódó flottakártyákat (például Shell Üzemanyagkártya) az adott márka állomásain, esetleg szerződött partnerhálózatokban lehet használni.

Ugyanakkor egyes márkák exkluzív kedvezményeket és hűségprogramokat biztosítanak ügyfeleiknek. Számos márkaspecifikus flottakártya-szolgáltató olyan funkciókkal is segítséget nyújt, hogy a járművezetők megtalálják a töltőállomásokat, mint például a töltőállomás-kereső. Az Ön piacától függően a márkaspecifikus flottakártyákat is használhatja partnerek vagy külső felek töltőállomásain. A részletekért tekintse meg az ajánlatot.

Mi a különbség az üzemanyagkártya és a hitelkártya között?

Ez a két kártyatípus könnyen összekeverhető, mivel mindkettő kártyás fizetést foglal magában. Van néhány lényeges különbség azonban a két kártya között, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

Hitelkártyák: A bankok vagy más pénzintézetek által kibocsátott hitelkártyák bármilyen vásárlásra használhatók azokon a helyeken, ahol elfogadják őket. Tehát amellett, hogy üzemanyagot vásárol velük, szinte bármi másra is használhatja őket. Csak annyit kell tennie, hogy a hónap végén vagy bizonyos időközönként kiegyenlíti egyenlegét.

Üzemanyagkártyák: Ahogy az a leírásban is szerepel, az üzemanyagkártyák csak nagyon meghatározott típusú vásárlásokhoz használhatók. A külső szolgáltatók vagy benzinkutak által kibocsátott üzemanyagkártyák csak bizonyos típusú, szállítással kapcsolatos vásárlásokra korlátozódnak. Miközben nem kínálnak azonos típusú rugalmasságot, sokkal magasabb fokú ellenőrzést tesznek lehetővé. Az üzemanyagkártyák jobb rálátást biztosítanak az üzemanyag-költségre, gyakran járművezetőnkénti lebontásban is. Havonta láthatja, hogy ki mire költ, és ezzel a valós idejű monitorozással azonosíthatja a megtakarítási lehetőségeket.

Összegezve

Rengeteg lehetőség rejlik a flottaköltségekkel kapcsolatos megtakarítások, biztonság és hatékonyság növelésére. Használja ki ezeket az előnyöket a megfelelő flottakártyával! Nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Tekintse meg a Shell flottakártya ajánlatát az utazás elkezdéséhez.