CO₂-ellentételezés

CO₂-kibocsátás semlegesítése

A Shell világszerte részt vesz olyan projektekben, amelyek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, egyúttal a helyi közösségek életkörülményeinek javítása, valamint a biodiverzitás és az érintetlen természet védelme.

A Shell célkitűzései

CO2 compensation
2035-ig

2035-ig

Energetikai termékeink nettó karbonlábnyomának mintegy 30%-os csökkentése.


2050-ig

2050-ig

vagy már előbb – a nulla nettó kibocsátás elérése*


Testimonials

A világnak változtatnia kell az energiafelhasználás módján, a Shellnek pedig támogatnia kell ezt a célkitűzést: olyan megoldásokat kell kínálnia, amelyekkel ügyfelei csökkenthetik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ben van Beurden – a Shell vezérigazgatója

Hogyan működik a CO₂-kibocsátás semlegesítése a Shell-lel?

Kattintson a jelölt részekre, hogy többet tudjon meg róluk.
co2 interactivw
Részlet 1

Ha eldöntötte, hogy szeretné a flottája CO₂ kibocsátását semlegesíteni akkor keresse fel üzletkötőjét. A sofőrjei a Shell kártyát ugyanúgy használják tankolásra mint korábban.

Részlet 2

A Shell nyomon követi a flottája teljes üzemanyag felhasználását és kiszámolja az erre vonatkozó CO₂ kibocsátás semlegesítésének összegét.

Részlet 3

A Shell karbon kreditet vásárol a flottája CO₂ kibocsátásának mértékében, hogy globális és tanúsított természetvédelmi projektek révén ellensúlyozzaa kibocsátást

Részlet 4

A Shell minden naptári év végén kiállít egy tanúsítványt a programra feliratkozott partnerei részére amely igazolja, hogy a vállalkozás az üzamanyagfelhasználásból eredő CO₂ kibocsátást ellensúlyozta.

Kattintson a jelölt részekre, hogy többet tudjon meg róluk.

Mi ebből a haszna az Ön cégének?

 • Környezetvédelmi arculat építése

  Vezető szerep az éghajlat-politikában

  A fenntartható fejlődés biztosítása egyre inkább alapkövetelménnyé válik az üzleti világban. Ezzel nő az ügyfelek bizalma Ön iránt, ráadásul cége dolgozóit is arra ösztönzi, hogy elköteleződjenek a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó tevékenységek mellett.

 • Társadalmi felelősségvállalás

  Társadalmi felelősségvállalás

  A CO2-kibocsátás semlegesítésével egy fenntarthatóbb energetikai jövőt építhetünk, és javíthatjuk a helyi közösségek életminőségét.

 • Versenyelőny

  Versenyelőny

  A CO2-semlegesítésének és a cége környezetbarát arculatának köszönhetően vonzóbb üzleti partnerré válhat. A vállalkozók körében egyre fontosabb a környezet iránti felelősségvállalás.

 • Egyszerűen működik

  Egyszerű megoldás

  Önnek semmit sem kell tennie. A CO2-semlegesítése a Shell-lel rendkívül egyszerű. Mi kiszámoljuk az Ön flottájának CO2-kibocsátását az elhasznált üzemanyag mennyisége alapján, majd megállapítjuk a CO2 kibocsátás semlegesítésének összegét.

Mit jelent a CO₂ semlegesítés a cége számára?

 • Kiszámoljuk és kompenzáljuk a Well to Wheel kibocsátást.
 • A számláiban külön tételként feltütetjük a CO2 semlegesítés összegét, amelyet egyszerűen nyomon kövehet a többi tranzakciójával együtt.
Tudjon meg többet a szolgáltatásról

Gyakran ismételt kérdések

   

*A „karbonsemlegesség” azt jelenti, hogy a Shell részt vesz olyan projektekben, amelyek az üzemanyag kitermelése, szállítása, előállítása, forgalmazása vagy felhasználása során termelődő szén-dioxid-egyenértéket (CO2e) természetes folyamatok révén vagy a természetes ökoszisztémák pusztulásának elkerülésével vonják ki a légkörből. A szén-dioxid-egyenérték (CO2e) olyan üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozik, mint például a CO2, CH4, N2O.