Belga jövedéki adó előfinanszírozás

A Shell segítségével könnyen és gyorsan visszaigényelheti az üzemanyagkártyájával végzett vásárlás után visszajáró áfát és jövedéki adót. Ügyfeleink a számla kiállításától számított akár 14 napon belül visszakaphatják az adó összegét!* Ezzel szemben, amennyiben normál jövedéki adó visszatérítése van, és járművei Belgiumban tankolnak, autónként közel 10 000 eurója csak pihen egy harmadik félnél, akár 18-24 hónapon keresztül.

Ismerje meg az egyértelmű előnyöket egy konkrét példán keresztül:

2018. 04. 05-én a dízel üzemanyagunk hivatalos listaárunk Belgiumban nettó 1,05 EUR/liter. A jövedéki adó az adott napon 0,24 EUR/liter

Ha átlag havi 2 x 1000 literes tankolással számolunk (ez 25 literes fogyasztás esetén 8000 km megtételére elegendő), akkor a visszaigényelhető jövedéki adó mértéke 2 x 1000 x 0,24 EUR = 480 EUR.
Ezt az ajánlatunk szerint a hónap lezárásától számított 2 héten belül az ES számlájára előfinanszírozzuk*.

Ezzel szemben, amennyiben normál jövedéki adó visszatérítése van, abban az esetben a belga kormány a visszatérítést átlag 18-24 hónap után fizeti vissza Önnek.

Ezen időszak alatt 8.640-11.520 EUR az az összeg amire várnia kell, ha összeadjuk a havi vissza nem térített adók mértékét. Elmondhatjuk, hogy autónként kb. 10 000 eurója „nem dolgozik” csak pihen egy harmadik félnél. Ez az összeg közel 5 havi belgiumi tankolását tudná fedezni!
Amennyiben több autója is tankol Belgiumban, nem kérdés, hogy ez nagyban befolyásolja a mostani likviditását, amit lehet, hogy most drága hitelekkel kénytelen kompenzálni.

*Az előfinanszírozás feltétele, hogy a Shellen keresztül történjen a belga üzemanyag vételezések áfájának a visszatérítése is (nettózás formájában).

Áfa- és jövedéki adó visszatérítési szolgáltatásunk előnyei:

Problémamentes lebonyolítás

Európa egyik vezető áfa-visszatérítő ügynökségén, az FDE-n keresztül történik áfa- és jövedéki adó visszaigénylési szolgáltatásunk. Ennek keretében az FDE közvetlenül a Shelltől kapja meg a számlákat, és automatikusan elvégzi Ön helyett az összes időigényes és összetett adminisztrációs tevékenységet. Mi intézzük a megfelelő hatóságokkal szükséges összes kommunikációt is, így nem kell aggódnia a nyelvi nehézségek miatt sem.

Nagyobb likviditás

Hatékony visszatérítési szolgáltatásunknak köszönhetően nem kell hónapokat várnia az áfára, így jobban kezelheti és tervezheti vállalkozásának készpénzáramlását. Egyértelmű és átlátható szolgáltatásunk révén pontosan tudhatja, hogy milyen összegű áfát és jövedéki adót igényelhet vissza, és mikor fogja azt megkapni.

Négyféle visszatérítési szolgáltatás közül választhat:

1. Nettó rendszerű áfa-visszatérítés

Ez a leggyorsabb módszer. Az áfa összegét 14 nappal a számla kiállítását követően jóváírják. Ez a szolgáltatás Shell számlák esetében, csaknem 20 európai országban érhető el.

2. Normál áfa-visszatérítés

Ezzel a módszerrel a visszafizetés feldolgozása csak akkor történik meg, amikor az adóhatóság ténylegesen átutalta az Önnek járó áfa összeget. Erre a szolgáltatásra olyan országokban van szükség, ahol cége számára a nettó rendszerű számlázás nem megengedett, illetve nem lehetséges.

3. Havi áfa-visszatérítés

Ez a szolgáltatás a nettó rendszerű számlázásra regisztráló vásárlók számára érhető el. Kiegészítő megoldást kínál a nem Shell kártyás számlákhoz, és havonta történik az áfa visszatérítése.

4. Pénzmegtakarítás dízelüzemanyag jövedéki adójának visszatérítése útján

A Shell nemcsak az áfa, hanem a dízelüzemanyag-vásárlások során felmerülő jövedéki adó egy részének visszaigénylésében is segíthet Önnek. Ez a szolgáltatás Belgiumban, Franciaországban, Magyarországon, Olaszországban, Szlovéniában és Spanyolországban érhető el.

Az egyes országokban visszaigényelhető jövedéki adó rátákat megtekintheti az FDE honlapján

Ha további információra van szüksége az adóvisszatérítési szolgáltatásokról, lépjen kapcsolatba a Shell helyi vállalatával.

Kérje ajánlatunkat most!

Bővebben a közúti szolgáltatásoknál

Biztonsági funkciók

Elkötelezetten törekszünk arra, hogy garantáljuk a tranzakciói biztonságosságát. Fedezze fel, hogyan segít a Shell üzemanyagkártya a flottájával kapcsolatos kiadások nyomon követésében, és töltőállomásaink képzett személyzete hogyan járul hozzá a visszaélések megelőzéséhez.

Európai Útdíjak és útadók

Shell kártyájához rendelt készülékek segítségével fizetheti az útdíjakat, elkerülve ezzel a készpénz-használatot. Az összes tétel egyetlen számlán jelenik meg, ami egyszerűbbé teszi a folyamatot.