Az innováció a génjeinkben van – ez azt jelenti, hogy a korábbinál mindig jobban akarjuk végezni tevékenységünket. Mindez a megfelelő megoldások támogatásáról szól, hogy biztosítani tudjuk ügyfeleinknek azt az energiát, amelyre árammal való ellátásukhoz és életük fenntartásához szükségük van. Tudjuk azonban, hogy egymagunk nem tudjuk megoldani a világ előtt álló energiaipari kihívásokat.

A növekvő energiaigény társadalmi, környezetvédelmi és gazdasági szempontból való lehető legfelelősségteljesebb kielégítéséhez teljesen ki kell aknáznunk az innovációban rejlő lehetőségeket: azt a képességet, amellyel a korábbiakhoz képest máshogy és jobban tudjuk tevékenységünket végezni.

Az alábbiakban megismerheti innovációs programjainkat, kiválasztva az Ön igényeinek leginkább megfelelőt.

Shell GameChanger

A Shell 1996-ban alapította meg GameChanger nevű programját, hogy biztosítsa az újítóknak az ötleteik műszaki és kereskedelmi életképességének igazolásához szükséges pénzügyi-műszaki támogatást és helyet. A GameChanger-program segít az újítóknak, hogy gyorsan és költséghatékonyan bizonyíthassák koncepciójuk működőképességét.

A GameChanger-program világszerte már több mint 1 700 újítóval dolgozott együtt, elősegítve 100-nál is több ötletük megvalósítását. Ezek közé tartozott a földgáz tengeri kitermelésének, valamint hűtéssel folyadékká alakításának forradalmi ötlete is. A GameChanger-programtól kapott kezdeti finanszírozás révén valósulhat meg a Prelude FLNG-projektTudjon meg többet a Shell GameChanger-programjáról

A Shell TechWorks mérnökei egy workshop során

Shell TechWorks

A Shell TechWorks nyílt innovációs program összehozza az energiaiparon belül és kívül tevékenykedő vállalkozókat és kezdő műszaki vállalkozásokat a világ egyik legnagyobb kihívásának megoldására: arra hogy, hogyan lehet kisebb környezeti terheléssel kielégíteni a megfizethető energia iránti növekvő keresletet. 

A Shell TechWorks-programot 2013-ban hoztuk létre az Amerikai Egyesült Államokban. Irodája a világ leginnovatívabb területén, a massachusettsi Cambridge-ben található – azon az egy négyzetmérföldnyi területen, amely vezető technológiai szervezetek és több mint 80 egyetem központja.

További információk a Shell TechWorks-programról

Shell Technology Ventures

A Shell Technology Ventures (STV) vállalatközi fejlesztőtőke-befektetési ágazatunk, amely cégekbe történő befektetéssel gyorsítja fel az üzleti tevékenységünket kiegészítő új technológiák fejlesztését és bevezetését.

Az 1998-ban alapított STV-program befektetőként és partnerként vesz részt az innováció kereskedelmi hasznosításában. A befektetéseinkkel segített vállalkozók és cégek részesülnek műszaki és tudományos szaktudásunk előnyeiből, valamint lehetőségük van tesztelni vagy elkészíteni innovatív megoldásaik prototípusát.

Ismerje meg az STV-program befektetéseivel támogatott vállalatokat

Innováció kisvállalkozásoknak

A kisvállalkozások friss ötleteket és koncentrált szaktudást kínálnak, amelyek segíthetnek felgyorsítani az energiaipari technológiák Shellnél zajló innovációját. A kisvállalkozások kutatási programjaihoz csatlakozva meghatározzuk a világ legötletesebb, legjobb induló vállalkozásait és technológiáit, majd felkérjük őket, hogy vegyenek részt a Shell kisvállalkozói innovációs kezdeményezésében.

Olyan újítókkal dolgozunk együtt, akik már bizonyították projektjeik tudományos, műszaki és kereskedelmi megvalósíthatóságát. Cserébe műszaki erőforrásokat, tesztelési lehetőségeket és kereskedelmi útmutatást kínálunk számunkra, valamint annak lehetőségét, hogy a jövőben a Shellt is ügyfeleik sorában tudhassák.

További információk az innovációs kezdeményezésünkről

Innovatív együttműködések

Kormányzatokkal, kiváló tudósokkal és iparági szakemberekkel dolgozunk együtt küldetésünk során, amelynek célja, hogy ki tudjuk elégíteni a világ energia iránti növekvő igényeit. Együttműködési programjaink a fejlett üzemanyagok megalkotásától kezdve egészen az adatfeldolgozás informatikai ágazattal együtt végzett tökéletesítéséig terjednek.

Tekintse meg, hogyan dolgozunk együtt egyetemekkel, cégekkel és intézetekkel az innováció előmozdításán

További cikkek az Energia és Innováció részben

Az energiaipar jövője

Arra használjuk szaktudásunkat, technológiánkat és innovatív megoldásainkat, hogy több és tisztább energiát biztosítsunk a Föld növekvő lakosságának.

A technológiai kihívások legyőzése

Innovatív technológiákat dolgozunk ki arra, hogy az egyre nehezebben elérhető helyeken is felkutassunk és biztonságosan feltárjunk további megfizethető energiahordozókat.