A díj a megtett úttal és a gépjármű környezetvédelmi osztályával arányos, és a  viaTOLL – elektronikus útdíj rendszeren keresztül történik. A díjfizetéshez a viaTOLL készülék szükséges. Ez a szélvédőre rögzített elektronikus készülék tárolja a gépjármű áthaladásának időpontját a főútvonalak, az autópálya vagy gyorsforgalmi út fizetőkapujain.

Az útdíj kifizetése

EuroShell kártyájával gyorsan és könnyen, kétféleképpen is megfizetheti az útdíjat:

  • Előre fizetés: a fedélzeti egységet a viaTOLL 120 PLN kaució ellenében bocsátja rendelkezésre.  A készüléket kiválthatja, és euroShell kártyájával fel is töltheti minden kontakt ponton és elosztási ponton.  Ezek listája megtalálható a https://www.viatoll.pl/en/trucks/customer-service/customer-service-facilities weboldalon.
  • Utólagos fizetés: előzetes regisztráció után veheti fel a készüléket a kontakt pontokon: https://www.viatoll.pl/en/trucks/customer-service/customer-service-facilities/contact-points
    Az utólagos fizetésnél nem kell foglalkoznia a készülék feltöltésével az út előtt. Az útdíjat a rendszer automatikusan számítja ki és az euroShell Card számlára terheli. Az utólagos fizetés segít vállalkozása pénzforgalmának, mert a díjak kiegyenlítése csak számlázási ciklus végén válik szükségessé.

More in Útdíjak és útadók

Franciaország

2017. szeptember 1-től megszűnik a euroShell kártya elfogadása a francia útdíj fizetésére. Ismerje meg ajánlutankat, mellyel továbbra is Shell számlán fizetheti a francia útdíjat.

Belgium

Belgiumban az útdíjfizetés vonatkozik minden, 3,5 tonna súlyt meghaladó tehergépjárműre. A díjfizetés fedélzeti egységgel történik, melyből több megoldást is ajánlunk.

You May Also Be Interested In

Shell töltőállomás-kereső

Az ünnepi nyitva tartás változhat, ezért kérjük érdeklődjön a részletekről a töltőállomás elérhetőségein.

Energia és Innováció

Így tárunk fel további, a jelenleginél tisztább energiahordozókat az előttünk álló évtizedekre az emberi zsenialitás, az innováció és a technológia segítségével.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság lényege a Shellnél az, hogy felelős módon biztosítsunk energiát a világ növekvő igényeinek kielégítésére.