Egyszerűsítse le a folyamatot és kezelje az útdíjakat Shell kártyájához kapcsolt EETS készülékeink, vagy helyi készülékek segítségével!

Majdnem minden európai országban érvényben van valamilyen útdíjfizetési rendszer, és a legtöbb országban különböző fizetési módok állnak a rendelkezésére. Shell kártyával európa 25 országában tudja fizetni útdíját. Vannak országok ahol matrica rendszer van érvényben, vannak ahol fizetőkapuknál tudja fizetni a megtett úttal arányos útdíjat, vannak országok ahol fedélzeti egységgel tud útdíjat fizetni.

Jelenleg 17 országban kínálunk útdíjfizetési megoldást fedélzeti egységeken (OBU) keresztül, ezek közül 16 országban van lehetőség útdíjfizető készüléken keresztül utólagos útdíjfizetésre. EETS készülékeink segítségével egy készülékkel több ország útdíját is rendezheti, és kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő fedélzeti egységet, továbbra is egy számlán kezelve a költségeket.

Tekintse át ajánlatainkat, és válassza az országok közötti átjárhatóságot!

Fontos tudnivalók országonként

Újdonságok és útdíj változások 2024

Ebben a cikkben megtalálja a legfontosabb változásokat az útdíjfizetés területén a 2024. évre, valamint tájékozódhat az útdíjtarifák változásáról az egyes európai országokban.

Az új CO₂-alapú útdíjadó osztályok

Az Európai Bizottság módosította az Eurovignette irányelvet, az éghajlat-védelmi célkitűzésekkel összhangban. Ennek eredményként, a német útdíjadót kibővítik egy újabb elemmel, ami a CO2-kibocsátáson alapul.

A Szlovák Útdíjfizetés Elérhető Az EETS4U Készüléken

Szlovákia 2024. márciusában csatlakozott az EETS rendszerhez, az útdíjfizetés EETS4U készülékünkön érhető el. Hamarosan várható Csehország és Szlovénia csatlakozása is.

Magyarország

Magyarországon a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer a megtett úttal arányos útdíjfizetést ír elő a 3,5t össztömeget meghaladó gépjárművek számára. A Shell EETS4U készüléke segítségével az útdíjat utólagos, post-pay fizetési rendszerben teljesítheti.

Ausztria

A "GO" nevű osztrák elektronikus útdíj-rendszer minden 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműre kötelező érvényű. A "Maut" nevű adó a megtett távolság arányában fizetendő útdíj, amelyet az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használatáért vetnek ki. A megtett távolságot a kötelezően előírt fedélzeti készülék, a "GO box" méri. A kilométerdíjak mértéke a tengelyek számától függ.

Belgium

Belgiumban az útdíjfizetés vonatkozik minden, 3,5 tonna súlyt meghaladó tehergépjárműre, és a Viapass műholdas útdíj rendszerén keresztül történik. A díjfizetés fedélzeti egységgel történik, melyből több megoldást is ajánlunk.

Bulgária

Bulgáriában kilométer-alapú útdíjfizetési rendszer van érvényben, 3,5 tonna feletti járművek részére. A Shell EETS4U vagy Telepass SAT készüléke segítségével könnyen és egyszerűen fizetheti a bolgár útdíjat is.

Cseh Köztársaság

Jelenleg a Czech Toll nevű elektronikus útdíjrendszer van érvényben Csehországban. Az útdíj fizetési kötelezettség továbbra is minden, 3,5 tonna feletti megengedett össztömegű járműre vonatkozik. A rendszer az összes autópályát és néhány első osztályú fő szállítási útvonalat fed le. A cseh útdíjfizetés várhatóan 2023-ban már az EETS szolgáltatás részét fogja képezni.

Franciaország

A franciaországi autópályák használata minden 3,5 tonna feletti és 3,5 tonna alatti jármű számára díjköteles. A Shell-nél három féle fedélzeti eszköz közül választhatja ki az Ön számára leginkább megfelelő megoldást.

Horvátország

Horvátország útdíjfizetése már elérhető EETS készülékünkön: 3,5 tonna feletti járművel a Telepass SAT eszköz segítségével. 3,5 tonna alatti járműveire a Telepass Medpass készülék nyújt kényelmes fizetési opciót.

Lengyelország

Lengyelországban útdíjfizetésre kötelezett minden 3,5 tonna tömegű és ennél nehezebb jármű, valamint autóbusz. Az útdíjfizetés történhet az EETS rendszerében, valamint az e-Toll útdíjfizető helyi rendszerén keresztül.

Németország

Németországban 2024. július 1-től a 3,5 t-nál nagyobb tömegű járműveknek az autópályákon kívül valamennyi németországi főúton is útdíjat kell fizetniük. Az EETS készülékeinkre Németországban is számíthat!

Olaszország

Olaszországban többféle megoldást kínálunk Önnek, válassza ki az Ön számára leginkább megfelelő készüléket!

Spanyolország és Portugália

Ismerje meg EETS készülékeinket és válassza ki az Önnek megfelelőbb fizetési rendszert!

Svájc

Az útdíj minden 3,5 tonnánál nagyobb áruszállító tehergépkocsira vonatkozik, Svájc valamennyi úttípusán (autópályákon és országutakon egyaránt) érvényes. Az útdíjat a jármű megengedett össztömege, az országon belül megtett út hossza és a jármű emissziós besorolása alapján számítják ki.

Szerbia

Az útdíj érintés nélküli elektronikus útdíjfizetési rendszeren (ETC) keresztül rendezhető, amelyhez a tehergépjárműnek fedélzeti egységet kell beszereznie. További információkért, kattintson...

Szlovákia

A Szlovák Köztársaság területén minden 3,5 t össztömeg feletti buszra és tehergépjárműre kötelező az útdíj fizetése. 2024. márciusában Szlovákia csatlakozott az EETS hálózathoz, ennek köszönhetően EETS4U készülékünkön elérhető a szlovák útdíjfizetés.

Szlovénia

Szlovéniában a 3,5 tonna össztömeg feletti járműveknek útdíjat kell fizetni. Jelenleg a DarsGo készülékkel történik, Szlovénia várhatóan 2023-ban csatlakozik az EETS rendszeréhez.

Eurovignette országok (Dánia, Hollandia, Luxemburg, Svédország)

Hollandiában,Luxemburgban, Dániában és Svédországban a eurovignette megvásárlásával fizetheti az útdíjat. A díjfizetés minden 12 tonna feletti gépjárműre kötelező, kivéve a buszokat. Felhívjuk figyelmét, hogy Eurovignette vásárlásra immár a Shell Fleet Hub Tolls funkcióban is van lehetőség!

Egyesült Királyság

Az idő alapú útdíj minden 12 tonnánál nagyobb tömegű tehergépjárműre kötelező, amely nincs regisztrálva az országban. A díjat mindig az országba való belépés előtt kell megfizetni. A díjat minden ilyen tehergépjármű után meg kell fizetni, mielőtt belép az országba.

Bővebben a közúti szolgáltatásoknál

Biztonsági funkciók

Elkötelezetten törekszünk arra, hogy garantáljuk a tranzakciói biztonságosságát. Fedezze fel, hogyan segít a Shell üzemanyagkártya a flottájával kapcsolatos kiadások nyomon követésében, és töltőállomásaink képzett személyzete hogyan járul hozzá a visszaélések megelőzéséhez.

Alagutak és hidak

Maradjon lendületben a Shell üzemanyagkártyával. A legtöbb európai országban így is fizethet az alagutak és hidak használatáért.