Egy fiatal fiú képe, amint az Energia az élethez grafikon képét megjelenítő táblagépre néz

Energia az élethez

Termékeinkkel, tevékenységünkkel és a befogadó társadalom támogatásával energiát biztosítunk az élethez

Két nő egy asztalnál ülve mosolyog

A Shell létfontosságú energiát biztosít az élethez: a háztartások, a vállalkozások és a közlekedés számára, a főzéshez, a fűtéshez és a világításhoz.

A megfizethető, megbízható és fenntartható energiaellátás a globális kihívások - köztük a szegénységgel és egyenlőtlenséggel kapcsolatos kihívások - kezelésében is kulcsfontosságú. Ezért dolgozunk azon, hogy több energiát biztosítsunk azok számára, akik számára ma ez még nem elérhető. Számos országnak és közösségnek nyújtunk támogatást, több mint 70 országban foglalkoztatunk munkavállalókat, akiknek tisztességes jövedelmet és egyéb juttatásokat, például egészségügyi ellátást és nyugdíjat biztosítunk.

Olajkitermelő bázis a tengeren éjszakai kivilágítással

Évente több tízmilliárd dollárt költünk áruk és szolgáltatások vásárlására azokban a közösségekben, ahol működünk. Tevékenységeink az általunk fizetett adók és illetékek, valamint az általunk a kormányok nevében beszedett forgalmi adók révén bevételt is termelnek az országok számára. Ezzel segítünk finanszírozni az egészségügyi ellátást, az oktatást, a közlekedést és más alapvető szolgáltatásokat.

Képzésekkel és a készségek fejlesztésével pozitívan járulunk hozzá azon országok és közösségek életéhez, ahol tevékenységünket folytatjuk. Ezzel támogatjuk a helyi gazdaság fejlődését és az életszínvonal növekedését. Emellett pedig a vállalkozói szellem, az innováció és a foglalkoztatás előmozdításával erősítjük a helyi gazdaságot például olyan programokon keresztül, mint a Shell LiveWire vállalkozásfejlesztési programunk. 

Három személy egy irodában együtt, amint dokumentumokat néznek és nevetnek

Arra törekszünk, hogy a világ egyik legsokszínűbb és legbefogadóbb szervezetévé váljunk, egy olyan munkahellyé, ahol mindenki úgy érzi, értékelik és tisztelik. Ezen belül négy területre összpontosítunk: nemi, faji és etnikai egyenlőség, LMBT+ és fogyatékosság.

Ügyfeleink számára is igyekszünk egyre inkább befogadó élményt nyújtani. A fuelService alkalmazással kialakított együttműködésünk például lehetővé teszi a fogyatékkal élő járművezetők számára, hogy az utazás megkezdése előtt segítséget kérjenek állomásainkon és az autójukból fizessenek. Az emberi jogokat üzleti tevékenységünk minden területén tiszteletben tartjuk. Megközelítésünk alapját az ENSZ üzleti tevékenységre és emberi jogokra vonatkozó irányelvei határozzák meg.

Hogyan nyújt energiát a Shell a mindennapi élethez

  • Célkitűzésünk, hogy 2030-ig megbízható áramellátást biztosítsunk 100 millió embernek Afrikában és Ázsiában, olyan területeken, ahol még nem elérhető a folyamatos áramellátás.
  • Arra törekszünk, hogy a Shell 1400 felsővezetői pozíciójában 2025 végére 35%-os, 2030 végére pedig 40%-os legyen a nők aránya a 2019. év végi 29,6%-os arányhoz viszonyítva.
  • Biztonságos, gondoskodó és befogadó környezetet biztosítunk az LMBT+ munkatársaink számára, hogy önmaguk lehessenek és teljes mértékben kiaknázhassák a bennük rejlő lehetőségeket.
  • Célunk, a faji és etnikai képviselet bővítése az általunk alkalmazott munkavállalók között, hogy hűen tükrözzük azokat a közösségeket, amelyekben dolgozunk és élünk, kezdve az Egyesült Királyságtól az Egyesült Államokon át Hollandiáig.
  • 2030-ra globális töltőállomás-hálózatunkat befogadóbbá és a testi fogyatékossággal élő ügyfelek számára hozzáférhetőbbé tesszük