Álmodozott már arról, hogy milyen lehet egy Ferrari-tesztpilóta élete?  Megfordult valaha a fejében, milyen jó lenne ellátogatni az Emilia-Romagna régióba, a ragyogás, napsütés és hírességek otthonába? Nekünk bizony igen, és szerencsénkre a Ferrari boldogan segített.

Hol együnk: Montana

 • Ne feledje: Foglaljon előre – az étterem hétvégenként délben bezár
 • Tipp: Tépjen ki egy lapot Montana könyvéből, és kérjen meg egy hírességet, hogy dedikáljon Önnek egy éttermi szalvétát. 

Miközben a napi specialitást tárgyalja meg a pincérrel, könnyen előfordulhat, hogy figyelme elkalandozik a svájci faház típusú étterem falait borító emlékek között. Autóversenyzők, raliversenyzők, motorversenyzők, filmsztárok és legendás zenészek hagyták itt kézjegyüket. Az 1967 óta egyszerű olasz ételeket kínáló étterem most a Paolucci-család kezében van.

A vendégeket Mamma Rosella elbűvöli a főztjével, míg Maurizio és fia, Alberto kedvessége már-már turistalátványosságnak számít. Az ember megilletődve falatozik, miközben a Ferrari Forma 1-es pilótái tósztot mondanak egy újabb biztonságos versenyre. Michael Schumacher annyira szerette a Montana éttermet, hogy második anyjának nevezte Rosellát.

Hol tanulhatunk: a Ferrari Múzeum

 • Fényképezőgépet feltétlenül hozzon magával!
 • Tipp: A komoly rajongóknak muszáj befizetniük egy tárlatvezetésre

Ha már a Ferrari városában van, súlyos vétek lenne kihagyni a Galleria Ferrarit. Ez a Ferrari - az ember, a sportkocsi és a versenyautó - történetének hivatalos kiállítási központja. Mint képzőművészeti alkotások, úgy lógnak a Forma 1-es motorok a falakon, hogy a kíváncsi elmék alaposan feltérképezhessék a sport műszaki fejlődését. Megnézheti, milyen szerepet játszott a Shell abban, hogy a Scuderia Ferrari 12 FIA Formula One Driver világbajnoki és 10 konstruktőri világbajnoki díjat szerezzen, miközben folyamatosan kattintgatja fényképezőgépét, hogy lekapja a vállalat országúti autóira oly jellemző, cikornyás stílusjegyeket.

Hol vásároljunk: a Ferrari Store

 • Ne feledje: A hitelkártyával kifizetett összeget valakinek be is kell fizetnie a számlára!
 • Tipp: Kutasson az interneten, készítsen bevásárló listát, és ragaszkodjon hozzá, ha tud.

A maranellói Ferrari Store-ban nézelődni veszélyes időtöltés. Dzsekik, órák, laptopok, telefonok, könyvek, cipők, napszemüvegek – a Ferrari-nyalánkságok listája végtelen. Kedvenc ajándékunk a gyermeknek például a következő lehetne: a Ferrari F430 6 voltos elektromos gyermekautója, amely az új 8 hengeres Ferrari első képviselőjének pontos reprodukciója. 6 voltos villanymotorral van felszerelve, gázpedállal és elektromos fékkel, valamint sebességváltója egyesbe és hátramenetbe is tudja tenni a kocsit.

Érdemes megkeresni a hatdobozos sorozatot is, amely a Ferrarinak a motorsportban elért történelmi jelentőségű pillanatait megörökítő fényképmásolatokat tartalmazza. Ezeket megtalálhatja a Ferrari-boltban - store.ferrari.com

A legújabb Ferrari sportkocsik megpillantása: via Musso

 • Ne feledje:  van némi esélye arra, hogy megpillantja egy jövőbeli Ferrari prototípusát
 • Tipp: Menjen hétköznap, amikor a gyár nyitva van

Mielőtt az autógyárak bemutatnának egy új modellt, a mérnököknek tesztelniük kell az utakon, és ha a gyár kapuinál várakozik a Via  Mussónál, akkor megeshet, hogy megpillant egy prototípust. Jóllehet durván összetákolt álcázás fogja borítani, amely úgy néz ki, mintha ragasztószalagból és fekete szemeteszsákból állították volna össze. Bár nincs hiány a normál országúti teszten részt vevő, újonnan gyártott Ferrarikból, az igazi csemege egy prototípus elcsípése. Sok szerencsét hozzá! 

Fotózási lehetőségek: Pista di Fiorano és a Ferrari-gyár bejárata

 • Jól jegyezze meg: „Può farmi una foto, per cortesia?” – ez az olasz mondat magyarul annyit tesz: „Lefényképezne, kérem?" 
 • Tipp: A gyár bejáratánál, a látogatói recepciónál Ferrari-emléktárgyak kis kiállítása látható 

A Ferrari saját tesztpályája 1972-ben épült, de most sokkal csendesebb, mert a Forma 1-es autók tesztelése igencsak korlátozott. Ha emlékezetes fényképet szeretne készíteni, álljon a Via Dino Ferrari bejáratához, már az út neve megér egy képet. A klasszikus képeslaplátványt pedig a Ferrari-gyár történelmi kapuja alatt találja, a Via Abetone Inferiore felé, ahol egy neonsárga Ferrari-felirat díszíti a bejáratot.

Egy jó éjszakai alvásért: Maranello Village

 • Ne feledje: A szálloda részben a Ferrari tulajdona, és ezt a tényt nem rejtik véka alá
 • Tipp: Ne feledje megnézni a festményeket a központi udvar falain!

Ez a szálloda olyan nagy és piros, mint a Ferrari saját hangos és büszke sportautói. Innen egy rövid kocsikázásra van Maranello belvárosa, amely mindenféle modern kényelemmel büszkélkedhet, amit csak kívánhat az ember. Ingyen wifi és Ferrari-mosdókészlet áll rendelkezésre, de a vendégek sajnos nem kapnak használatra egy Ferrarit.

Tudjon meg többet Maranello Village-ről

További részletek a Járművezetők részben

Vezetés Vicki Butler-Hendersonnal

Vicki Butler-Henderson a TV egyik legismertebb autós műsorvezetője az Egyesült Királyság néhány legnépszerűbb műsorában dolgozott.

Álomutak

Hallgassa meg, milyen sok érzéssel beszélnek a szakértők kedvenc útjukról, és válassza ki saját útvonalát vagy úti célját