A Shell számára az emberek a legfontosabbak. A szervezeten belül számos szociális csoport és támogatási hálózat jött létre abból a célból, hogy a Shell sokszínű háttérrel rendelkező dolgozói kapcsolatot létesítsenek egymással.

Számos célkitűzésükkel – például az egészségesebb életmód népszerűsítése, vagy a személyes és szakmai fejlődés támogatása révén – ezek a közösségek segítenek előmozdítani az elfogadás és a kölcsönös tisztelet vállalati kultúráját.

Itt négyet vizsgálunk meg ezen hálózatok közül – a Shell női hálózatát (Women's Network at Shell, WN@S), a fogyatékkal élő alkalmazottakat támogató enABLE-hálózatot, a Shell afrikai hálózatát, valamint az LGBT-hálózatot –, továbbá megfigyeljük, hogy ezek hogyan formálták a Shell sokszínű és befogadó vállalati kultúráját.

Andy Kneen, az enABLE-hálózat elnöke, Hollandia

Andy Kneen 2005-ben csatlakozott az enABLE-hálózathoz, amely ez idő tájt csupán alkalmazottak kis csoportjaként működött, ahol a megbeszéléseken a fogyatékossággal kapcsolatban a munkahelyen felmerült problémákat vitatták meg. Az ő segítségével az elmúlt évtizedben a növekvő hálózat sokkal többé vált.

„A fogyatékkal élő emberek mindennap újítanak, hogy megoldásokat találjanak az állapotuk jelentette kihívásokra és alkalmazkodni tudjanak a különféle környezetekhez” – mondja Andy. „Gyakran találunk új módszereket a teendők elvégzésére, és más nézőpontból látjuk a dolgokat. Pontosan ilyen típusú készségekre van szükség egy Shellhez hasonló szervezetben.”

Napjainkban hat olyan enABLE-fiókszervezet működik világszerte, amely a Shell fogyatékkal élő alkalmazottainak munkáját hivatott támogatni és előtérbe hozni.

„A hálózat most már odáig fejlődött, hogy a segítségével hívjuk fel a figyelmet a fogyatékosságok és csökkent képességek különböző fajtáira.” – teszi hozzá Andy. „Erőt ad számunkra ahhoz, hogy befolyást gyakoroljunk a szervezetre, és még befogadóbbá tegyünk munkakörnyezetünket.”

James Gaubert, a Shell LGBT-hálózatának elnöke, Egyesült Királyság

A Shell LGBT-hálózatát azért alapították, hogy segítsenek a leszbikus, homo- és biszexuális, valamint transznemű (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender, LGBT) munkatársaknak, hogy legyen erejük saját maguk felvállalásához, valamint a bennük rejlő lehetőségek teljes körű kibontakoztatásához egy teljes mértékben támogató munkakörnyezetben.

James Gaubert 2011-ben kezdte önkéntes munkáját az egyesült királyságbeli LGBT-hálózatban. „Röviden összefoglalva azért csatlakoztam, hogy segítsek változást elérni. Azért akartam időmet és energiámat nem kímélve részt venni ebben, hogy a Shell biztosan olyan sokszínű és befogadó maradjon, amennyire csak lehetséges.”

2015 júliusában a Shell lett az első olyan vállalat Dél-Afrikában, amely alkalmazotti LGBT-hálózatot hozott létre, ami az ország számára jelentős előrelépést jelentett a munkahelyi egyenlőség előmozdításában.

Hatásköre nem korlátozódik csupán a szervezetre: a hálózat alapító tagja az InterEnergy kezdeményezésnek, amely kapcsolatépítési és tanulási lehetőségeket biztosít az LGBT-szakembereknek az Egyesült Királyságban.

„Az LGBT-hálózat a Shell nagykövete, mi pedig lelkesen hirdetjük a külvilágban, hogy a szervezet valóban értékeli dolgozói sokszínű hátterét” – nyilatkozta James.

A Shellnél működő hálózatok sokasága nemzetközi elkötelezettségünket jelzi egy olyan sokszínű és befogadó munkavégzési kultúra megteremtése iránt, ahol munkatársaink mindegyike megvalósíthatja azt a pályafutást, amelyet megérdemel.

További információk a Karrier részben

Élet a Shellnél

Ismerje meg az úttörőinket, újítóinkat, kalandorainkat és felfedezőinket a világ számos pontjáról, akik az Ön számára is ösztönzést jelenthetnek Fedezze fel történeteiket, és nyerjen betekintést a Shellnél megvalósított pályafutásukba.

Sokszínűség és befogadás

Hiszünk egy olyan befogadó kultúra megteremtésében, ahol Ön is gyarapodhat. Tudja meg, miért fontos a Shellnek a sokszínűség és a befogadás.

Érdekelheti még

Női szemmel

Hallgassa meg a Shell néhány befolyásos női alkalmazottját, és fedezze fel, miként irányítják ők szakmai előmenetelüket, és ösztönzik a változást a munkahelyen.

Álláskeresés szakembereknek

Fedezze fel a karrierlehetőségeket, és tudja meg, hogyan gyakorolhat hatást a Shell-lel.

Miért válassza a Shellt?

Csatlakozzon egy olyan együttműködő, új utakat kereső csapathoz, amely elkötelezetten segít feltárni a haladás felgyorsításához szükséges energiaforrásokat.