Nemrégiben olyan incidensek történtek, amelyek során bizonyos szervezetek hamisan azt állították, hogy a Shell nevében végeznek toborzást. Ezek a szervezetek – amelyek állításuk szerint a Shellnek dolgoztak, illetve annak kapcsolt vállalkozásai – arról értesítettek magánembereket, hogy képzettségüket megfelelőnek találták a Shellnél történő (helyi vagy kivándorló) alkalmazásukhoz, majd jelentős pénzösszegek átutalását kérték a munkavállalási engedélyek, biztosítási kötvények stb. ügyintézéséhez.

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Shell (illetve a számunkra toborzást végző szervezetek) sosem kér(nek) pénzt vagy díjfizetést a jelentkezőktől – a toborzási folyamat egyetlen szakaszában sem. Minden személynek, aki sikerrel jár és munkaajánlatot kap a Shelltől – akár közvetlenül, akár közvetett módon –, mindig kötelezően át kell esnie a hivatalos toborzási folyamaton.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy ezek az üzenetek csalásnak minősülnek. Nem a Shelltől származnak, és a Shell toborzási folyamatához sem kapcsolódnak.

Az ilyen üzenetek feltűnő vonása, hogy nem a Shell e-mail-címéről küldik őket (hanem pl. egy yahoo.com végű címről), az üzenet rossz angolsággal van megfogalmazva, és előbb vagy utóbb pénzt kérnek bennük.

Azt javasoljuk, hogy ne válaszoljon a kéretlen üzleti ajánlatokra, és/vagy az Ön számára ismeretlen emberektől származó ajánlatokra. Személyes vagy pénzügyi adatait senkinek ne adja meg, akit nem ismer. Ha ilyen ajánlatokat kap, azt tanácsoljuk, hogy lépjen kapcsolatba a helyi rendőrkapitánysággal, majd adja meg az összes információt, amit a feladóról tud (e-mail-címek, telefon-/faxszámok stb.).

További információk a Karrier részben

Miért válassza a Shellt?

Csatlakozzon egy olyan együttműködő, új utakat kereső csapathoz, amely elkötelezetten segít feltárni a haladás felgyorsításához szükséges energiaforrásokat.

A Shell végzősöknek szóló programja

Fedezze fel a Shell izgalmas és változatos világát. Nézze meg, mit csinálhat és hová mehet.