Tó a Skót Felföldön

1 - Irány a felföld!

Glasgow - Applecross, Skócia

A 320 kilométeres út Glasgowból indul, áthalad a Felföldön, és folytatódik egészen a csodálatos nyugati partig. Ez valóban a világ egyik legszebb útszakasza. A Lomond öböl nyugalmától kezdve Rannoch Moor és Glencoe (a Braveheart forgatási helyszíne) rögös magasztosságáig, a táj és a széles utak felejthetetlen látványt nyújtanak autósnak és motorosnak egyaránt.

Innen közvetlenül északra, Invergarry felé indulunk, aztán irány a nyugaton fekvő Kyle of Lochalsh, majd egy cikcakkos út végén elérjük az Applecross-félszigetet. Az út fénypontja, amikor 926 métert kapaszkodunk fölfelé a Bealach na Bá-ra, más néven a Jószágok hágójára, amely keresztülvezet a hegyek között egészen az Applecross-félszigetig.

Utak a völgyek között szép környezettel

2 - Alpesi tökély

St. Gotthard hágó, Svájc

Ha késő tavasszal, nyáron vagy kora ősszel Olaszország felől érkezik, vagy éppen oda tart, akkor hagyja ki az öreg St. Gotthard alagutat, és válassza helyette a világ egyik legöregebb és leggyönyörűbb alpesi hegyi hágóját. Az utazást nagyszerű kanyarok és különleges fordulók teszik izgalmassá, miközben élvezhetjük a gyönyörű táj látványát és a friss hegyi levegő illatát. Ha pihenni támad kedve, a lenyűgöző helyi múzeum és a hozzá tartozó étterem tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Utazzon tavasszal, és bónuszként megkapja a meleg napfény, a kék ég és az út mellett megmaradt mély hó mesés kontrasztját.

Tengeri híd gyönyörű városi környezetben

3 - Bormennyország és a Zöld Pokol

A Mosel-völgytől a Nürburgringig, Németország

A Mosel völgye Németország egyik legszebb és történelemben leggazdagabb része. A Rajna egyik leghosszabb mellékfolyójaként, a Mosel 325 mérföldön át kanyarog Triertől egészen a francia-német határig. Az út körül meredek, lejtős völgyek húzódnak, melyek híres borvidékeknek adnak otthont, a tájat pedig itt-ott egy-egy mesebeli kastély is díszíti.

Koblenz a Mosel és a Rajna folyók találkozásánál fekszik - ezt a pontot kell megcélozni, ha Nürburg felé igyekszik (amely 45 mérföldre található innen). Itt található a fantasztikus Nürburgring versenypálya, amelyet más néven Zöld Pokolnak is neveznek, és körbefonja az egész falut. Egyirányú, fizetős útszakaszként üzemel, így könnyedén kipróbálhatja minden idők egyik legjobb versenypályáját, vagy látogassa meg az új múzeumot és hotelkomplexumot!

Tiszta út nyitott környezettel

4 - A fantázia szigete

A Mountain Course, Man sziget

A motorosok Mekkájaként ismert Man szigeti Hegyi Pályán minden májusban megrendezik a legendás TT versenyt. 60 kilométeres szakaszával a motorosok ezt a pályát tekintik a világ egyik legnehezebb versenyhelyszínének. Szerencsére Önnek rengeteg ideje lesz élvezni a tovasuhanó tájat és a gyönyörű kilátást, miközben autója a hegytető felé kapaszkodik. Megéri megállni a híres TT boxoknál és elgondolkodni azon, hogy a leggyorsabb versenyzők több mint 210 km/h átlagsebességgel teszik meg ezt a könyörtelen országúti kört.

Út a hegyek között szép természeti környezettel

5 - Távol a világ zajától

Nizzától a Col de Vence-ig, Dél-Franciaország

Ez egy könnyű 30 perces út a ragyogó vízparti várostól, Nizzától a sziklás, napszítta Col de Vence-ig, magasan, az Alpes-Maritimes régióban. Távoli falvakon haladunk át, ahol igény szerint ínycsiklandozó rusztikus ebédet szolgálnak fel. Az út követi a sziklákat, miközben néhány alagutat is útba ejt a 1450 km-nél is hosszabb úton. A Col de Vence egy felejthetetlen út, melynek során délre tekintve élvezhetjük a távolban elterülő Côte d’Azur egyedülálló látványát, miközben felfedezhetjük a lélegzetelállítóan szép, végtelen hegyek hálózatát.

További részletek a Járművezetők részben

A világ impozáns útvonalai

Európa legjobb útvonalainak felfedezése után kibővítjük keresésünket a bolygó többi részére is.

Viharjelzés

Az Egyesült Királyság legcsapadékosabb vidékére utazunk, hogy felfedezzük Európa egyik legjobb útját.