Stuart Highway, Ausztrália

A legizgalmasabb isten háta mögötti kaland

Ausztrália - Stuart Highway országút

A Stuart Highway a világ egyik leghosszabb megszakítások nélküli útja. Körülbelül 2760 kilométer hosszan fut a déli parti Port Augustustól az Ausztrália északi partján található Darwinig. Ha szereti a lenyűgöző tájakat, akkor ez az utazás Önnek való. Az út északi fele átszeli a Tropic of Capricornt, és egy elhagyatott, némileg a Marsra emlékeztető táj mellett halad el.

Innen áthalad az ikonikus Uluru Nemzeti Parkon - az elképesztő Ayers Rock otthonán - majd egy isten háta mögötti vidéken folytatódik, ahol gumifák adják át a helyet a buja trópusi erdőknek. Ez tényleg a legizgalmasabb isten háta mögötti kaland volt.

Jebel Hafeet UAE

A tökéletes út

UAE - Jebel Hafeet

Hosszú útnak tűnik az Egyesült Arab Emírségekbe utazni egy csupán 12 kilométeres aszfaltút kedvéért. De ha ez a Jebel Hafeet hegyi út, akkor megéri. Ez a mérnöki csoda az Abu Dhabi és Omán közötti határon található, és úgy néz ki, mint egy életre kelt Gran Turismo pálya.

Három tökéletes burkolatú sávjával (kettő fel és egy lefelé) és gyönyörű éjszakai megvilágításával ez a csodálatos út 21 kanyaron keresztül kígyózik fel az 1219 méter magas csúcsra, ahol egy luxusszálloda és királyi palota található. Szürreális és fényűző egyszerre - ez az oka annak, hogy a Jebel Hafeet ott van a világ legjobb útjai között.

Los Angeles - Sós síkság, USA

Angyalok és sebességőrültek

USA – Los Angelestől a Bonneville sós síkságig

Az 1290 km hosszú út a kaliforniai „angyalok városától" az Utahban található „világ leggyorsabb helyéig" két szélsőséges hely közötti utazás. Az első szakasz Los Angeles zsongását köti össze Las Vegas zajával a civilizáció egyik ősi nyúlványán, a halál völgyén keresztül. Ezután hirtelen minden elcsendesül, ahogy átgördülünk a nevadai Nagy Teknő terjedelmes látványától Bonneville sós síkságához.

A világ természeti csodáinak egyike, a sós síkság több mint 120 km2 -en terül el. A harmincas évek óta repesztenek a sebességőrültek Bonneville sós síkságán, hogy megdöntsék a földi sebességrekordokat. Akár Ön is megpróbálhatja, ha kedve van hozzá.

Garden Route, Dél-afrikai Köztársaság

Az édenkert felfedezése

Dél-afrikai Köztársaság - Garden Route

A Garden Route-ot a világ egyik legszebb tengerparti útjaként tartják számon. Szigorúan véve az út maga Cape Towntól délre körülbelül 190 km-re kezdődik, de ha a fővárosból indulunk, akkor áthajtunk az ország híres borvidékén. A Mossel-öböltől az út további 200 kilométeren keresztül halad a Storms River mentén. Ez a túra hófehér strandokkal, fenséges hegyekkel, békés, erdős területekkel, magányos folyókkal és az Indiai-óceán melletti látványos tájakkal teli, vad vidéken halad.

További részletek a Járművezetők részben

Európa impozáns útvonalai

Csomagoljon, tankolja tele autóját, és induljon! Körbevezetjük Európa legjobb útvonalain. 

Viharjelzés

Az Egyesült Királyság legcsapadékosabb vidékére utazunk, hogy felfedezzük Európa egyik legjobb útját.