„Frissen kikerülve az egyetemről munkát vállaltam egy olaj- és gázszektorban működő szervizvállalatnál, de rájöttem, hogy máshol jobb lehetőségek állnak rendelkezésemre ahhoz, hogy bővítsem a tudásomat az iparágban. Ekkor döntöttem úgy, hogy csatlakozom a Shell végzősöknek szóló programjához.

Nagyrészt a kínált műszaki és nem műszaki állások miatt választottam a Shell végzősöknek szóló programját más hasonló programokkal szemben. Hollandiában olyan fejlett az infrastruktúra, hogy könnyedén helyet változtathatunk, és részt vehetünk a különféle tevékenységek legváltozatosabb feladataiban.

A program oktatási oldala is fantasztikus. Az erős támogatási hálózat jóvoltából mindig buzdítottak, hogy bontakoztassam ki a bennem rejlő lehetőségeket, és szabad kezet kaptam a hozzám leginkább illő munkakör megtalálásához is.”

"Saját tempónkban fejlődhetünk, kitalálhatjuk, mi motivál bennünket leginkább, és felfedezhetjük a számunkra ideális beosztást."

Floris Duursma

Hatással lenni

A Shell végzősöknek szóló programjának hivatalos befejezését követően nagy előrelépést éreztem. Miközben a Shell csúcstechnikai programjában folytattam a továbbképzésemet, kútbeavatkozási munkafelügyelőnek neveztek ki Norvégiában, és rengeteg olyan feladatot kaptam, amiért kizárólag én voltam felelős. Itt valódi értéket teremtünk azokban a projektekben, amelyek jelentős hatással vannak a Shell nemzetközi tevékenységeire.

2014 januárjában csatlakoztam a Petroleum Development Oman kivitelezési és kútbeavatkozási (Completion and Well Interventions, CWI) csapatához. Miután sokáig dolgoztam Európában, kicsit szoknom kellett az új környezetet. Számomra ez fantasztikus lehetőség a tanulásra, és bár a CWI új műszaki terület számomra, nagyon érdekesnek találom. 

Aktívan részt veszek a telephelyen zajló munkában, így számos Shell-alkalmazottal személyesen vehetem fel a kapcsolatot, és adhatok nekik útmutatást a feladataik ellátásával kapcsolatban. Emellett a miénk nem az egyedüli objektum a térségben, így minden alkalommal, amikor problémákba ütközöm, meg tudom azokat beszélni a más egységekben dolgozó munkatársaimmal. Ez nagyszerű módszer a problémák megoldására.

"Ténylegesen úgy éreztem, hogy készen állok valódi értéket teremteni azokban a projektekben, amelyek jelentős hatással vannak a Shell nemzetközi tevékenységére."

Floris Duursma

A munka és magánélet egyensúlya

Pillanatnyilag oda-vissza utazom Omán és az otthonom között, mert jelenleg rotációs rendszerben dolgozom. Négy hetet dolgozok egyhuzamban, majd négy hét szabadság következik, amikor hazamehetek vagy utazgathatok. 

A kútmérnökség-osztályon „kútelvonulásokat” szoktunk tartani, amikor minden elérhető végzős évente néhány alkalommal egy három napos kirándulásra megy az Egyesült Királyságba, Norvégiába vagy Hollandiába. Már kétszer voltam ilyen elvonuláson, és mindkét alkalommal nagyon élveztem. Mindenki tartott bemutatót, megbeszéltük a projektjeinket, és azt is, hogy milyennek találjuk programbeli életünket; nagyszerű volt megosztani a tapasztalataimat a többiekkel.

Azt szeretem leginkább a Shellre jellemző munkakörnyezetben, hogy az alkalmazottak szabadon megtalálhatják a saját útjukat. Nekem ez nagyon fontos szempont a választáskor.. Saját tempónkban fejlődhetünk, kitalálhatjuk, mi motivál bennünket leginkább, és felfedezhetjük a számunkra ideális beosztást. És ez nagyszerű dolog.”

További információk a Diákok és végzősök részben

A Shell végzősöknek szóló programja

Fedezze fel a Shell izgalmas és változatos világát. Nézze meg, mit csinálhat és hová mehet.

A Shellnél való munkavállalás előnyei

Fedezze fel a Shellnél való munkavállalás előnyeit, egyedülálló képzési programjainktól kezdve a végtelen lehetőségekig kapcsolatépítésre és együttműködésre.