A Shellen belül számos szociális csoport és támogatási hálózat jött létre abból a célból, hogy kapcsolatot teremtsen a Shell sokszínű háttérrel rendelkező dolgozói között. Ezek a hálózatok segítenek kapcsolatokat kialakítani, ötleteket megosztani és egymást támogatni a személyzeten belül, hogy mindenki kibontakoztathassa a benne rejlő lehetőségeket. Számos célkitűzésükkel – például az egészségesebb életmód népszerűsítése, vagy a személyes és szakmai fejlődés támogatása révén – ezek a közösségek segítenek előmozdítani az elfogadás és a kölcsönös tisztelet vállalati kultúráját.

A Shell női hálózatától kezdve, a fogyatékkal élő alkalmazottakat támogató enABLE-hálózaton át egészen a Shell afrikai és számos egyéb hálózatáig minden ilyen kezdeményezés hatással van a Shell sokszínű és befogadó vállalati kultúrájára. 

A Shell afrikai hálózata, Egyesült Királyság

A Shell Egyesült Királyságban működő afrikai hálózata (Shell African Network, SAN) az afrikai és karibi örökséggel rendelkező alkalmazottak előrelépését próbálja ösztönözni. Elmondása szerint Mavis Oti-Addo-Boateng szakmai szempontból és személyesen is hasznát látta a hálózatnak annak 15 évvel ezelőtti megalapítása óta.

„A személyes fejlődési beszélgetéseknek és a mentorálási foglalkozásoknak köszönhetően a SAN nagyban javította vezetői, irányítási, kommunikációs és tárgyalási készségeimet. Segítünk minden tagunknak abban, hogy karriertanácsokat kapjanak a Shell felső vezetőitől – büszke vagyok rá, hogy most már olyan helyzetben vagyok, ahol visszaadhatok valamit a közösségnek, amellett, hogy saját karriercéljaimat is valóra válthatom.”

A Hollandiában is fiókszervezettel rendelkező SAN tagjainak száma összesen csaknem 300 fő. Karriercéljaik megvalósítása során a tagok rendszeres találkozók, mentorálási foglalkozások és munkaidőn kívüli társasági események révén tartják a kapcsolatot.

Mavis hozzáteszi: „A SAN lehetőséget adott nekem arra, hogy olyan alavető emberi értékekért dolgozhassak, mint a becsületesség, a viszonzás és mások támogatása álmaik megvalósításában”.

Mohammed Al Athaba emelvényen állva beszédet mond
Mohammed Al Athaba, Mechanical Integrity Engineer, Katar

Kezdjük kicsiben, gondolkodjunk nagyban!

Mohammed, aki jelenleg a Shell végzősöknek szóló programjának keretében a katari Pearl GTL-létesítményben – a világ legnagyobb gázt folyadékká alakító (Gas-to-Liquids, GTL) üzemében dolgozik, ezt nyilatkozta:

„Úgy vélem, a Shellnél való munkavállalás egyik legjobb része az, ahogy a kultúrák és az emberek keverednek ebben a nemzetközi környezetben. Személy szerint én Katar, a jövő katari polgárai és a világ számos pontjáról származó kollégáim érdekében szeretnék hatásal lenni a környezetemre.”

További információk a Karrier részben

Női szemmel

Hallgassa meg a Shell néhány befolyásos női alkalmazottját, és fedezze fel, miként irányítják ők szakmai előmenetelüket, és ösztönzik a változást a munkahelyen.

Fogyatékkal élő emberek

A Shellnél arra bátorítjuk a fogyatékkal élő alkalmazottakat, hogy osszák meg velünk, hogy miben van szükségük segítségre, hogy lehetővé tegyék számunkra, hogy együttműködjünk, és támogassuk őket a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásában.