Felvétel Eddie Wangról, a Shell scotfordi finomítója közelében
Eddie Wang, mérnökgyakornok, Kanada

Eddie úgy érzi, a Shellnél szerzett tapasztalatai segítettek ráébrednie, hogy szeret az energiaiparban dolgozni, a Shell segítségével pedig befolyással lehet az energia szempontjából egy jobb jövő építésére.

Hogyan fedezte fel először a Shell Minősített Szakmai Gyakorlat Programját?

Akkor hallottam először a Minősített Szakmai Gyakorlat Programról, amikor alvállalkozóként dolgoztam a Shell scotfordi finomítójában. Az együttműködés kultúrája és a biztonságot kiemelt fontossággal kezelő gondolkodásmód ragadta meg a figyelmemet. Úgy döntöttem, hogy újabb gyakornoki lehetőséget keresek a Shellnél, mert úgy hiszem, hogy az ötleteim szárnyalni fognak majd a Shell befogadó, innovatív környezetében. Bővíthetem a szaktudásomat, és közvetlenül szerezhetek olaj- és gázipari tapasztalatokat, miközben a különféle Shell-projekteken dolgozom.

Ha a Shell egy ember volna, intelligensnek és szenvedélyesnek írnám le, aki segít lökést adni a karrierünknek. Ezért döntöttem úgy, hogy folytatom az utam a Shellnél.

Mire emlékszik leginkább a Shellnél töltött első munkanapjáról?

A Shell az első napomon lenyűgözött azzal, hogy milyen jól szervezett és átgondolt felépítésű a beléptetési folyamat. Minden gyakornok összegyűlt, hogy megreggelizzünk, majd nagyon alapos eligazításban volt részünk. A gyakornokok tanácsadója értékes információkkal látott el minket, ami elősegítette munkakörünk átvételét.  A beléptetési folyamat valamennyi résztvevője ténylegesen segítette a beilleszkedésünket az új szervezetbe.

Mit szeret a munkakörében?

Élvezem, hogy az energiaipar élvonalában lehetek. Szeretem és örömmel hajtom végre, a kihívást jelentő feladatokat, amit a teljes állásban dolgózó alkalmazottak is csinálnak. A Shell hihetetlenül támogató mentorálási programot kínál. Már a kezdetek kezdetén kijelölnek mellénk egy gyakornoktársat és egy mentort. Ott van mellettünk a felettesünk is, aki szükség esetén mindig támogat, és abba az irányba terelget bennünket, amerre épp mennünk kell. Egyedülálló lehetőségeim vannak arra is, hogy a munkakörömben továbbfejlesszem szakmai és vezetői készségeimet.

Ha Ön olyan szuperhős lehetne, aki az energiára specializálódott, mi lenne a szuperereje, és miért?

Ha energiában utazó szuperhős lennék, a különleges képességem az lenne, hogy azonnal tudnék az országon keresztül csővezetékeket építeni. A vezetékhálózat infrastruktúráját szeretném kiépíteni, hogy gazdaságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb módon tudjuk megoldani a kanadai természeti erőforrások világpiacra történő szállítását.

A szakmai gyakorlata alatt kapott ösztönzést arra, hogy az energiaiparban folytassa a pályafutását? Mit fog ezután tenni?

Mivel Kanada energiaipari fővárosában nőttem fel, mindig érdekeltek a nyersanyagpiac mögötti nagyobb összefüggések. A Shellnél szerzett tapasztalataim segítettek rájönni, hogy az energiaágazatban szeretnék dolgozni, és az iparágon belülről igenis hatást tudok gyakorolni egy jobb energiaipari jövő építésére. 

Tisztában vagyok vele, hogy a közvélemény aggályosnak találja az iparág környezetre gyakorolt hatását, és látom azokat a kihívásokat is, amelyekkel az ágazat szembesül. Ugyanakkor tanúja vagyok annak, hogy az iparág őszintén elkötelezett az innováció, a kutatás-fejlesztés iránt, hogy mérsékelje ezeket a hatásokat, nem is említve azokat az előnyöket, amelyeket az életminőségünk számára biztosít. Részese szeretnék lenni, és szeretnék többet tanulni, hogy remélhetőleg segítsek megoldani az energiaipar problémáit – úgy vélem, hogy a Shell a legjobb hely ahhoz, hogy ezt megtegyem.

További információk a Diákok és végzősök részben

A Shell végzősöknek szóló programja

Fedezze fel a Shell izgalmas és változatos világát. Nézze meg, mit csinálhat és hová mehet.

A Shellnél való munkavállalás előnyei

Fedezze fel a Shellnél való munkavállalás előnyeit, egyedülálló képzési programjainktól kezdve a végtelen lehetőségekig kapcsolatépítésre és együttműködésre.