A Shell Geológia szakterülete központi szerepet tölt be a világ energiaigényének való megfelelésre irányuló céljainkban.

Még ha a jelenlegi környezetben az energiamérleg inkább a megújuló energiaforrások felé is tolódik el, a fosszilis szénhidrogének továbbra is az előttünk álló évtizedek fontos tényezői maradnak. Mivel azonban a kőolaj- és földgázkészletek felkutatási és kitermelési folyamata egyre összetettebb feladattá válik, a Shell Geológia szakterületének a leginkább innovatív és kreatív munkatársakra van szüksége ahhoz, hogy segítsenek a folyamat előrehaladásában. 

A Shell geológus tudósai együttműködő, integrált csapatokban dolgoznak, különféle élvonalbeli technológiákat alkalmazva a munkájuk során. A feltárás, fejlesztés és termelés területére egyaránt kihatással lévő megalapozott döntéseikkel a Shell geológus tudósai annak teljes életciklusában hozzájárulnak a Kutatás és kitermelés (Upstream) üzletág folyamatos sikeréhez.

A Shell geológus tudósaként kiaknázhatja az iparág vezető képzési programja, az egyedi módon önállóan irányított szakmai előmenetel, valamint a felbecsülhetetlen értékű, munkavégzés közbeni tapasztalatszerzés előnyeit. Azáltal, hogy lehetősége van a Shell legkiválóbb tudósai mellett élenjáró projekteken dolgozni a világ számos pontján, geológiai munkakörében segíthet hatást gyakorolni arra, miként birkózunk meg a világ energiaipari kihívásaival.

A Sivas-medence, Közép-Törökország

A Shell geológus tudósai különféle technológiák és módszertanok segítségével kutatnak szénhidrogének után olyan régiókban, amilyen a Sivas-medence is – egy viszonylag felderítetlen terület Törökország középső részén. 

A Shell geológus tudósai távérzékelési technikák igénybevételével végezték el a törökországi Sivas-medence koncessziós blokkjainak részletes geológiai feltérképezését. Képfeldolgozási (pl. fő alkotóelemeket elemző) és osztályozási módszereket alkalmaztak a medence kőzettani jellemzőinek kiemeléséhez. Ezenkívül a medence szerkezeti tulajdonságainak feltárásához a digitális szintmagasság-modell (Digital Elevation Model, DEM) elemzésére is sor került.

A műholdképekből származtatva így előállított földtani térkép felbecsülhetetlen értékű adathalmaznak bizonyult, amely alátámasztotta a szeizmikus jellemzők gravitációs-mágneses adatainak kiértékelését. Ez valódi előrelépést jelent a földtani térképezés terén, amely megalapozottabb üzleti döntések meghozatalára ad módot.

További információk a Szakemberek részben

Álláskeresés szakembereknek

Fedezze fel a karrierlehetőségeket, és tudja meg, hogyan gyakorolhat hatást a Shell-lel.

Miért válassza a Shellt?

Csatlakozzon egy olyan együttműködő, új utakat kereső csapathoz, amely elkötelezetten segít feltárni a haladás felgyorsításához szükséges energiaforrásokat.