A Shell rezervoár mérnökei olyan forradalmi újításnak számító megoldások kidolgozásában segédkeznek, amelyek az energiaipar legnagyobb kihívásainak némelyikére adnak választ.

A Shell rezervoár mérnökjeként a kőzetfizikai és földtani adatok dinamikus tartóréteg- (rezervoár-) modellekké alakításában vesz majd részt. Látni fogja, ahogy kutatásai hatással lesznek a való életre, hiszen az iparág legfejlettebb technológiáinak némelyikével végezheti munkáját.

A Shell által a rezervoár mérnök szakterületen kínált pályafutás szabad teret ad Önnek, hogy olyan élen járó energiaipari megoldásokat dolgozzon ki, amelyek valódi változást hoznak, és eközben az ágazat leginkább gyümölcsöző megoldásai közé tartoznak. Gazdasági szempontból megvalósítható terveket készíthet, előrejelzést adhat a kőolaj- vagy földgázszállítási teljesítményről, megbecsülheti a kihozatal optimalizálásához szükséges kútszámot, vagy a maximális hatékonyság elérése érdekében javaslatot tehet a kutak helyére. 

Az Öntől elvárt készségek és képességek

Ön kreatív és nagyra törő szakember bizonyított munkatapasztalattal és műszaki találékonysággal. Az elkövetkezendő időkben mérnöki készségeit és kereskedelmi éleslátását egyaránt továbbfejleszti azon átfogó képzési programok segítségével, amelyek megteremtik a megbízható és kimagasló teljesítmény alapját.

A csapatmunka, a beilleszkedés és befogadás kultúráját támogató szervezetünk részeként hamar felfedezi majd, hogy csapataink sokszínűsége és kreativitása tesz bennünket a világ vezető vállalatává.

További információ a Shellre jellemző sokszínűségről és a befogadásról

"A Shell azért volt számomra érdekes, mert olyan kiterjedt vállalat, és annyival több lehetőséget tartogat, mint az a cég, ahol eddig dolgoztam. Ezért váltottam."

Roos van Ditzhuijzen, vezető rezervoár mérnök a Projektek és Technológiák szakágban.

Ismerje meg a csapatot

Roos van Ditzhuijzen, a projektek és Technológiák szakág vezető rezervoár mérnöke egy másik energiaipari vállalatnál töltött hosszú pályafutás után jött át a Shellhez. A kölcsönös tanulás és együttműködés létfontosságú azon projekt szempontjából, amelyen most Roos dolgozik – ennek célja, hogy visszaállítsa a kitermelést egy körülzárt olajmezőn. „Már azzal bővülnek a műszaki ismereteim, hogy egyszerűen csak beszélgetek a Shell szakértőivel” – mondja. „Minden fontos tudományág jelen van a csapatban – teljesen integrált.”

Roos elmagyarázza, hogy ez az együttműködő kultúra az egyik olyan összetevő, amely nagyszerű munkahellyé teszi a Shellt. A másik a vállalat világszintű mozgástere. „A Shell számos telephellyel rendelkezik; a működési területek széles választékából választhatunk.”

„A Shell szenvedélyes környezete a kulcs – folytatja –, amely valóban lendületet ad a szervezet szakértelemre és együttműködésre épülő kultúrájának.”

"Az emberek igazán lelkesek, segítőkészek és valóban motiváltak. Ez nagyon ösztönzően hat."

Roos van Ditzhuijzen, vezető rezervoár mérnök a Projektek és Technológiák szakágban.

Parque das Conchas (BC-10)

A Shell már több mint három évtizede vesz részt mélytengeri kutatásban és kitermelésben, a Parque das Conchas (BC-10) pedig a legnagyobb kihívást jelentő és leginkább nagyratörő projektjeink egyike.

A Brazília partjaitól hozzávetőlegesen 120 kilométerre, csaknem 2000 méteres mélységben elhelyezkedő Parque das Conchas elszórt jellegű tartórétegei műszaki kihívást jelentettek a magasan képzett és tapasztalt rezervoármérnökeink számára.

A nehezen hozzáférhető készletek elérésére rezervoármérnökeink innovatív módszereket dolgoztak ki, így például úttörő technológia és gépek segítségével a felszín helyett a tengerfenéken választották szét a kőolajat és a földgázt, valamint különleges köldökzsinórkábelekkel kapcsolták össze az egyes tartórétegeket a tápforrással, és vegyszereket adagoltak a tengerfenéken üzemelő kitermelési rendszerbe.

Önnek lehetősége van arra, hogy részt vegyen ilyen izgalmas projektekben, ha rezervoármérnök lesz a Shellnél.

További információk a Szakemberek részben

Álláskeresés szakembereknek

Fedezze fel a karrierlehetőségeket, és tudja meg, hogyan gyakorolhat hatást a Shell-lel.

Miért válassza a Shellt?

Csatlakozzon egy olyan együttműködő, új utakat kereső csapathoz, amely elkötelezetten segít feltárni a haladás felgyorsításához szükséges energiaforrásokat.